In het weekend van 2 en 3 juli werden de Nederlandse Kampioenschappen Luchtpistool en -Geweer verschoten op Sportpark Valkenhuizen te Arnhem. Georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie werden er meerdere disciplines geschoten, waar 10 schutters van sv. Op de Korrel te Bemmel zich via de Ranking voor geplaatst hadden. Het resulteerde in 5 finaleplaatsen en 2 medailles.
Bij Luchtpistool Dames mocht Debby Wolters aantreden, waar zij de wedstrijd van 60 schoten afsloot op een negende plaats, net naast de beste acht schutters die zich voor de finale plaatsen. Zoon Nick Wolters was uitgenodigd voor de Luchtgeweer Junioren B Heren, waar hij een nette 312.9 punten haalde en een 13e positie. De andere junior was Elianne Haas bij de Junioren A Dames. In 2021 nog bij de Junioren B, nu eindigde ze als zesde in de finale.
Bij de Luchtgeweer Dames waren twee genodigden, waarbij Connie Zoetekouw voor het eerst deelnam aan deze jaarlijkse wedstrijd. Ze eindigde met 538.9 punten op een hele nette 22e positie in een sterk deelnemersveld. Ilse in ’t Groen wist in dit sterke veld in de wedstrijdserie een 3e score neer te zetten met 613.9 punten. In de finale begint ieder weer met nul punten en hier liep het wat moeizaam, waardoor Ilse de eerste afvaller was en als achtste eindigde.
Luchtgeweer Veteranen had tevens twee OdK genodigden en Marco van Woudenberg wist zich te plaatsen voor de finale waar hij een 7e plaats behaalde. Richèl Rensen eindigde net naast de finale. Hij kwam 0,5 punten te kort en eindigde op plaats 10.
Ook bij Luchtgeweer Heren mochten twee schutters aantreden, namelijk Mathijs Cornelissen en Jasper Klomp. Met een 14e plaats eindigde Mathijs één positie hoger dan zijn plaats op de selectielijst. Leuk weetje: de 8 hoogst geplaatste op de Ranking waren uiteindelijk ook de finalisten, waarbij de top drie zelfs ook de uiteindelijke podiumposities waren. Jasper Klomp wist dan ook het brons in de wacht te slepen na een spannende finale.
Als afsluiter de Nederlandse Kampioen Luchtpistool Veteranen, Frank Streng. Hij wist zijn titel van 2021 te prolongeren, door gelijk aan afgelopen jaar zich als tweede te plaatsen voor de finale en uiteindelijk met bijna 5 punten voorsprong zijn gouden titel veilig te stellen. Een mooie titel die de vereniging met veel dank nog lang zal koesteren.

Foto's zijn afkomstig van de Facebook pagina van Arno Brinkman, waar alle foto's van de Nederlandse Kampioenschappen Luchtgeweer / -Pistool te vinden zijn, verdeeld over twee albums.