De 25e editie van de Bemmelse Kruisboogmarathon werd bij sv. Op de Korrel verschoten op de jaarlijkse 3e zondag van september, waarbij 13 schutters aan de start verschenen na wat afmeldingen. Een ware slijtageslag door de 250 schoten, voor lichaam en geest. Want zie de concentratie er maar eens 100% op te houden, die 6 uur, 250 keer spannen, aanleggen, richten en schieten.
Het lukte de meeste schutters, waarbij er zelfs topscores werden neergezet tot nabij de hoogst haalbare resultaten per serie. Uiteindelijke winnaar was Geeuwke van der Heide met een score van 2462 punten van de maximaal te behalen 2500. Hij wist zijn 6 series het meest constant te houden zonder uitglijders, waardoor er op de concurrenten telkens een beetje uitloop was. Na 6 series was zijn voorsprong op de nummer twee dan ook 20 punten, namelijk 2442 voor Wim Thuss. Derde werd Yvonne Kuster, lid van Op de Korrel, met 2439. De laatste serie liep wat lastig, waardoor ze wat terrein verloor en Wim haar voorbij stevende. Maar Yvonne eindigde ook als beste dame, waarvoor zij de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Vierde algemeen, maar derde bij de mannen, eindigde Tjebbe Kersten. Wel een spannende strijd met Pierre van der Heide, waar Tjebbe halverwege de wedstrijd aan voorbij ging en met 6 punten van wist te winnen met 2431 tegen 2425.

 
v.l.n.r.: Geeuwke van der Heide, Yvonne Kuster, Wim Thuss, Tjebbe Kersten.

Plaatsen zes en zeven waren ook erg aan elkaar gewaagd, en in beginsel ook met posities vier en vijf maar bleven hierop net wat achter. Deo Peelen eindigde met 2421 op een zesde plaats, voor Roy van Wanrooi die in de laatste serie nog een 391 van de max. 400 neerzette en uitkwam op 2410 punten.
En dan de strijd tussen vader en dochter. De trotse organisator Bart Wolters en vader van Sascha mocht het opnemen tegen zijn eigen dochter, omdat de scores erg dicht bij elkaar bleken te liggen. “Het was 3 – 3 !” zei hij uiteindelijk, waarmee hij aangaf dat ze beide 3 van de 6 series van elkaar gewonnen hadden. Voor Sascha leek vooral de aanvang wat lastig, maar tot aan het laatste schot heeft ze alles volgehouden en de laatste serie van hoger geschoten dan Bart. Uiteindelijk won vader, met 25 punten voorsprong.
Plaats tien was voor Op de Korrel lid Dennis van Blitterswijk met 2208 punten, vóór Henk Wuis die met 2187 als 11 eindigde. Wim Schurink eindigde als twaalfde, maar kon de wedstrijd niet afmaken. Vooraf werd al gezegd dat het een slijtageslag is, maar alle respect dat één van de oudste schutters van Nederland met zijn 87 jaar jong nog inzet om deze marathon tot een einde te brengen.
De bovenste positie van de omgekeerde lijst was voor Jan van Wanrooi. Helaas was er een defect aan zijn materiaal. Na veel probeeracties moest de strijd echter gestaakt worden, waarbij wel gezegd mag worden dat hij samen met Yvonne (3e algemeen) de hoogste aanvangstserie had met 494 van de max. 500 punten.
De volledige en gedetailleerde uitslagen zijn te vinden onder de link: Volledige uitslagen Foto’s zijn er gemaakt door Frank Streng en deze kunnen gevonden worden in zijn Flickr album.