Zondag 17 november werd bij schietvereniging O.E.V. te Millingen de jaarlijkse Koningen der Koningen wedstrijd verschoten, waar alle schutterskoningen per vereniging naartoe komen om Koning der Koningen van het seizoen te kunnen worden. Of Koningin natuurlijk, gezien er vanuit sv. Op de Korrel Bemmel 2 dames ten tonele mochten verschijnen.
Een erg speciale wedstrijd, want de schoten gaan erg traag omdat de jury de pijlen telt, verwijderd en terugbrengt naar de schutter. Hierdoor is het voor de schutters dan ook erg lastig om ritme in de wedstrijd te krijgen en te kunnen zien waar de pijlen exact terecht gekomen zijn. Anticiperen op afwijkingen is dan ook extra moeilijk. Ieder schiet op het zelfde moment en hierdoor zijn de scores en posities dan ook per schot bekend, wat het extra spannend maakt.
Yvonne Kuster had zich tijdens de Op de Korrel Kruisboog Koningen wedstrijd geplaatst als beste en schoot in Millingen een nette wedstrijd van 482 punten totaal. Zij kwam maar 4 puntjes tekort op Ellie Duis van St.Martinus Dichteren, die uiteindelijk als Koning der Koningen “gekroond” werd.
Sascha Wolters schoot mee om de titel Jeugd Koning. Jammer genoeg zijn er weinig junioren in de kruisboog sport, waardoor zij de enige deelnemer was. Desalniettemin hield zij zich prima staande tussen de verenigingskoningen, met een 6e plaats in het volledige klassement van 10 en 466 punten in totaal.
Helaas lijkt het einde in zicht voor deze wedstrijden, wegens het wegvallen van de 10meter sectie bij de Nederlandse Kruisboog Bond (NKB).
De volledige uitslag is o.a. te vinden via de GKB-website.