Zondag 17 november werd bij schietvereniging O.E.V. te Millingen de jaarlijkse Koningen der Koningen wedstrijd verschoten, waar alle schutterskoningen per vereniging naartoe komen om Koning der Koningen van het seizoen te kunnen worden. Of Koningin natuurlijk, gezien er vanuit sv. Op de Korrel Bemmel 2 dames ten tonele mochten verschijnen.
Een erg speciale wedstrijd, want de schoten gaan erg traag omdat de jury de pijlen telt, verwijderd en terugbrengt naar de schutter. Hierdoor is het voor de schutters dan ook erg lastig om ritme in de wedstrijd te krijgen en te kunnen zien waar de pijlen exact terecht gekomen zijn. Anticiperen op afwijkingen is dan ook extra moeilijk. Ieder schiet op het zelfde moment en hierdoor zijn de scores en posities dan ook per schot bekend, wat het extra spannend maakt.
Yvonne Kuster had zich tijdens de Op de Korrel Kruisboog Koningen wedstrijd geplaatst als beste en schoot in Millingen een nette wedstrijd van 482 punten totaal. Zij kwam maar 4 puntjes tekort op Ellie Duis van St.Martinus Dichteren, die uiteindelijk als Koning der Koningen “gekroond” werd.
Sascha Wolters schoot mee om de titel Jeugd Koning. Jammer genoeg zijn er weinig junioren in de kruisboog sport, waardoor zij de enige deelnemer was. Desalniettemin hield zij zich prima staande tussen de verenigingskoningen, met een 6e plaats in het volledige klassement van 10 en 466 punten in totaal.
Helaas lijkt het einde in zicht voor deze wedstrijden, wegens het wegvallen van de 10meter sectie bij de Nederlandse Kruisboog Bond (NKB).
De volledige uitslag is o.a. te vinden via de GKB-website.

Zaterdag 9 en zondag 10 november 2019 werd de 1e Open Nationale Wedstrijd kruisboog van het seizoen 2019-2020 verschoten, en wel bij sv. Op de Korrel te Bemmel. De Brabantse Kruisboogbond is één van de hoofd organisatoren van deze wedstrijd, waarbij kruisboogschutters in de traditionele 10m disciplines vanuit het gehele land en onafhankelijk van vereniging welkom zijn.
De opkomst was gering, maar dat mocht de pret voor de deelnemers niet drukken. Er werden dan ook mooie scores neergezet, waarbij de maximale 200punten score net niet gehaald werd.
In de discipline “Met Diopter” wist Ellie Duis van St. Martinus uit Dichteren de hoogste score te noteren, met 199 punten. Gevolgd door Yvonne Kuster van sv. Op de Korrel, met 196 punten. Sascha Wolters kwam uit in de Jeugd-klasse en wist een score neer te zetten van 187 punten. Hiermee werd ze bij de dames derde. Bart Wolters schoot een score van 190 punten en eindigde hiermee als 10e in het algemeen klassement van 26 deelnemers.
In de Opgelegd discipline behaalde Bep de Graaf van St. Joris te Huissen de hoogste score en won met 199 punten in de Ere klasse, waarbij 13 schutters in het algemeen deelnamen.
Bart Wolters wist de gouden plak veilig te stellen in de discipline “Zonder Diopter”, met een score van 192 punten. Yvonne Kuster telde een score van 167 punten en eindigde als 6e in het klassement van 7 deelnemers.
Sv. Op de Korrel werd bij de korpsen met Yvonne, Bart en Sascha benoemd tot hoogste vooraf aangewezen korps in de Diopter discipline, 573 punten. Het korps van St.Joris te Huissen wist echter met 578 punten de hoogste score te noteren in de Ere-klasse, waarbij korps Jemmy Tell uit Loo een gelijke score had van 573 en eerste werd in de A-klasse voor sv. Op de Korrel.
Overige scores zijn te vinden op www.kruisboog.nl, volgens onderstaande stapjes. Links zijn er naar deze website niet te maken.
Kruisboog.nl -> Uitslagen alle wedstrijden -> Open Nationale Wedstrijden -> Seizoen 2019-2020 -> 1e Open 2019-2020, 9 en 10 november 2019 in Bemmel.

Woensdagavond 13 december mocht het kruisboogteam van sv Op de Korrel aantreden bij O.E.V. Millingen. Met zes schutters aan de start vanuit Bemmel tegen vijf uit Millingen beloofde het een spannende strijd te worden. Op basis van de gemiddelden werden er nette wedstrijd geschoten, waardoor er in totaal maar 5 minpunten en liefst 8 pluspunten behaald werden, verdeeld over Bart, Wim, Yvonne, Alex, Jan en Jan. Het thuisteam had meer moeite om de gemiddelden te halen, waardoor zij uiteindelijk op minpunten kwamen te staan. Winst voor OdK dus! Een mooie opsteker na wat moeizame wedstrijden en positief voor de afsluiting van 2017. Gemotiveerd op naar de tweede helft van de competitie, met de eerst volgende wedstrijd op 12 januari thuis tegen G.V.A. Doornenburg.

Zondag 10 september werden de Nederlandse Kampioenschappen kruisboog geschoten, bij sv. Op de Korrel te Bemmel. Deelname vanuit de organiserende vereniging was er door Bart Wolters en Yvonne Kuster. En niet onverdienstelijk!

Beide schutters kwamen uit in twee disciplines, namelijk de discipline "met diopter" en "zonder diopter". Voor beide disciplines moesten wedstrijden geschoten worden van 20 schoten, waarbij de groep schutters in de discipline "met diopter" is onderverdeeld in meerdere klassen die ingedeeld worden op een jaargemiddelde. Bart en Yvonne kwamen hier beide uit in de A-klasse. Bart zette een sterke start neer, maar schoot richting het einde twee 9-ens. Yvonne kwam wat trager op gang, maar door de laatste 12 schoten allen in de hoogste waardering van 10 punten te raken kwam zij op een eerste plaats. Bart eindigde met 195 van de maximale 200 punten op plaats twee, vlak achter Yvonne met 197 punten. Zij is Nederlands Kampioen in de A-klasse en zal komend seizoen uit moeten komen in de Ere-klasse door een gemiddelde verbetering.

In de discipline "zonder diopter" zijn de rollen omgedraaid. Bart heeft erg veel ervaring in deze discipline, waarbij de pijl op de boog als onderdeel van de richtmiddelen gebruikt wordt. Barts wedstrijdverloop begon erg sterk met 5 10-en, waarna het wat afzwakte. Maar door in de laatste 5 schoten sterk terug te komen met allen in de 10, kon Bart met een score van 192 punten wederom gekroond worden tot Nederlands Kampioen Kruisboog Zonder Diopter. Yvonne ving de wedstrijd ook sterk aan, maar kon dit niet vasthouden. Zij eindigde hierdoor op een 9 positie met 164 punten.

Alle uitslagen zijn o.a. te vinden op de website van de Gelderse Kruisboog Bond. en via hen onder deze link.

Zondag 9 april werd bij sv. Op de Korrel in Bemmel de Kampioenenwedstrijd geschoten van de Gelderse Kruiboog Bond (GKB). Bart Wolters en Yvonne Kuster mochten mee schieten voor de titels die verdeeld werden, waarbij beide schutters uitkwamen in zowel  de discipline “Met Diopter” in de A-klasse als ook  in de discipline “Zonder Diopter”.
In de voorronde van deze dag schoot Bart een score van 195, waarbij Yvonne een score van 194 punten van de 200 wist neer te zetten. Na de 10 schoten finale stonden zij gelijk met een totaalscore van 292 punten. Dat betekend dat er een zogenaamde “na-kamp” geschoten wordt om een winnaar te kunnen bepalen. Bart wist hier 35 punten te behalen, maar Yvonne 39 en kwam als winnaar in de A-klasse naar voren. De titel voor Algemeen Kampioen Met Diopter ging naar Glenn Witjes van E.M.M. uit Giesbeek, deelnemer in de Ere-klasse.
In de discipline “Zonder Diopter” schoten ook beide Op de Korrel schutters, waarbij Yvonne een score van 160 punten behaalde. Bart wist zijn mannetje wederom te staan en schoot een nette score van 194 punten. Daarmee stond hij 10 punten los van Wim Thüss bij aanvang van de finale, waar hij de voorsprong alleen maar uitbreidde. Met een bijna perfecte score van 99 punten van de maximale 100, wist hij Algemeen Kampioen Zonder Diopter te worden.

Alle scores, het seizoensverloop en het wedstrijd verloop zijn te vinden op de website van de GKB.