De Nationale Sportweek van 2017 vindt plaats van 9 t/m 17 september en sv. Op de Korrel doet hier kleinschalig aan mee. Afgelopen jaar was er een open dag, in samenwerking met verenigingen uit de buurt en Sporthal de Bongerd. Daar naast konden de bezoekers aan de koopzondag "Creatief Bemmel" kennis maken met de schietsport op de braderie in de KNSA Promotiewagen. Dit jaar staat de promotie op een wat lager pitje, maar mensen die vurig enthousiast zijn kunnen nog steeds terecht op onze vereniging.

Op 10 september zullen de Nederlandse Kampioenschappen Kruisboog bij sv. Op de Korrel geschoten worden. De week erna, op 17 september, vindt onze jaarlijkse kruisboogmarathon plaats, waar de schutters een 250 schoten slijtageslag ondergaan. Kijkers zijn op beide dagen natuurlijk van harte welkom.

Op de gebruikelijke verenigingsavonden kunnen geïnteresseerden binnenlopen om een kijkje te nemen, maar bij vooraf aanmelden viaThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kan men vrijdags ook zelf wat schoten doen. Jeugdigen tot 21 jaar kunnen na aangeven aansluiten bij de jeugdtraining op vrijdag vanaf 19:15u.

En dat was nog niet alles. Sv. Op de Korrel doet mee aan de Albert Heijn Sportactie. Bij AH Buitengracht te Bemmel kan er gespaard worden voor gratis sport lessen, met in dit geval de mogelijkheid om te kunnen proeven van de schietsport. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de AH Sportactie of in de winkel.

Kort om; minder uitbundig dan de 2016 editie, maar de schietsport blijft zeker zo leuk als afgelopen jaar en daarom blijft sv. Op de Korrel aansluiting houden bij de Nationale Sportweek.

De Nationale Sportweek is geopend, en dit werd in Lingewaard gedaan met de Sport Speed-date in en rondom Sportlaan nummer 1. Mede organisatoren zoals Sporthal de Bongerd, ESKA, SLN de Veldschuur en natuurlijk sv. Op de Korrel waren geopend en mochten vele geïnteresseerden verwelkomen bij hun vereniging en clubgebouw.

Maar ook in het centrum van Bemmel, tijdens de Creatieve Koopzondag georganiseerd door de Bemmelse Ondernemersvereniging, kwamen er vele geïnteresseerden kijken bij de KNSA-promotiewagen van sv. Op de Korrel. En de meeste van hen hebben ook een aantal schoten kunnen doen, van jong tot oud.

Na veel werk en inzet kwamen de nieuwe promotiematerialen goed uit de verf, zoals onze nieuwe folder. Maar ook de "banners", waarvan één gesponsord door Siefkes Financieel Advies, kwamen mooi van pas en paste erg netjes in het geheel met de promotiewagen en de opgestelde staanplaats. Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt willen wij dan ook hartelijk bedanken! Alle vrijwilligers die mee geholpen hebben, zowel voor als achter de schermen en tijdens maar zeker ook voorafgaand aan deze drukke verenigingsdag.
Hartlijk dank ook aan alle bezoekers en geïnteresseerden die de schietsport wilde beleven! Maar we zijn nog niet klaar, want de Nationale Sportweek 2016 is nog niet voorbij. Kijk voor het programma op de eerder geplaatste berichten en onder het kopje "Nationale Sportweek".

Tot ziens bij sv. Op de Korrel en de schietsport-beleving!

En nog een aantal foto's van zondag 18 september 2016, onder de knop.

Over een week is het zo ver; de Nationale Sportweek vangt aan op de 17e. Op de Korrel sluit aan vanaf 18 september, met meerdere evenementen en op verschillende locaties. Vandaar dat een overzichtje van het volledige programma in de Sportweek wel handig kan zijn!

We nodigen u graag uit voor deelname aan de activiteiten of om gewoon eens een kijkje te komen nemen. Iedereen is van harte welkom, welke dag of locatie dan ook!

Van 17 t/m 24 september organiseert de NOC-NSF de Nationale Sportweek 2016 met de aangesloten verenigingen. Ook schietsportvereniging Op de Korrel maakt hier deel van uit en er is een uitgebreid programma samengesteld.

18 september
De nationale aftrap voor de sportweek is in Utrecht op de 17e, maar de regionale aftrap is op zondag de 18e in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard (SWL; website) en wel met de Sport Speed-date in en om Sportlaan nummer 1 te Bemmel. Een open dag met vele verenigingen in de buurt, zoals sporthal “De Bongerd”, ESKA en SLN de Veldschuur, van 13.00u tot 15.00u. Daarnaast wordt de 22e Kruisboogmarathon verschoten van 11.00u tot 17.00u, waar iedereen gratis naar kan komen kijken.
Tevens kunnen op de “Creatieve Koopzondag” de voorbijgangers de mogelijkheid aangrijpen om na een korte uitleg de schietsport te beleven. Op de Korrel zal met dank aan de Ondernemers Vereniging Bemmel met de KNSA-promotiewagen deelnemen aan deze koopzondag, van 12.00u tot 17.00u. Meer informatie over de Creatieve Koopzondag en braderie is te vinden op www.beleefbemmel.nl en op Facebook.

20 september
De dinsdag ochtend wordt binnen de vereniging veelal gebruikt door de gepensioneerde leden en mensen met bijvoorbeeld ploegendiensten. Vandaar dat deze ochtend nu ook open gesteld wordt, met een vrije inloop van 10.00u - 12.00u. Bezoekers krijgen uitleg over de vereniging en mogen wat schoten doen met kruisboog en luchtgeweer.
Dinsdag avond is er vanaf 19.30u een informatieve inloop, waarbij men kan kijken naar het Klein Kaliber vuurwapen schieten. Verder zal er vooral informatie verstrekking zal zijn en is er een mogelijkheid te kijken naar de gebruikelijke verenigingsavond.

23 september
Het echte werk bewaren we voor het laatst: een Try-out op de vrijdag avond. Geïnteresseerden van de afgelopen kennismakingen kunnen direct inschuiven in de trainingen, die gebruikelijk op de vrijdag gegeven worden. Vrije inloop is mogelijk, maar degene met een afspraak krijgen natuurlijk voorrang.
Van 19.30u tot 20.30u is er de jeugdtraining, met aansluitend tussen 20.30u - 21.30u de senioren training voor 21 jaar en ouder.
En om de Sportweek compleet te maken, zal het dartteam van sv. Op de Korrel een thuiswedstrijd spelen voor het nieuwe seizoen van de Rivierenland Dartbond Wintercompetitie, tegen de Dartfanatics uit Druten.
We nodigen u van harte uit voor kijkje of deelname bij deze activiteiten!

Gratis 2 maanden proefperiode
Schietsport leer je niet in twee avonden. Maar vindt je het leuk en wil je het wat langer proberen? Geen probleem; de eerste 2 maanden zijn onder begeleiding en zonder verplichtingen. Een ruime tijd om te kijken of deze beleving ook echt bij je past!

Nationale Sportweek
De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen! Tijdens de week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Verenigingsleden worden via de ‘Ik neem je mee!’ campagne uitgedaagd iemand mee te nemen naar zijn of haar club om samen de start van het sportseizoen te  beleven.
 

Social media
De Nationale Sportweek heeft haar eigen Social Media kanalen. Via FacebookTwitter en Instagram wordt regelmatig het laatste nieuws en ontwikkelingen omtrent de Nationale Sportweek geplaatst. Volg de Nationale Sportweek op Social Media en blijf zo op de hoogte van al het nieuws!

17-25 september 2016
De dertiende Nationale Sportweek is met ingang van 2016 in september en vindt plaats van 17 tot en met 25 september. De Nationale Sportweek valt vanaf dit jaar samen met de Europese Week van de Sport, een initiatief van de Europese Commissie. Het doel van deze Europese week is om sporten en lichaamsbeweging in Europa te bevorderen. Daarvoor worden in Europa tal van activiteiten georganiseerd. Verder valt de Nationale Sportweek ook samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen. Daarom vieren wij tijdens de Sportweek door heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen.