Op 23, 24 en 25 juni zal het onderdeel schietsport binnen de European Company Sport Games 2022 worden georganiseerd in Bemmel.
Klik hier voor meer informatie over dit evenement op de officiële website van de ECSG 2022

Programma overzicht

Startlijsten:

Donderdag Vrijdag Zaterdag
Air Pistol Bench Rest Men Air Pistol Women / Men Air Rifle Men
Air Pistol Bench Rest Women Air Pistol Men Air Rifle Women
Air Rifle Bench Rest Men    
Air Rifle Bench Rest Women    


Resultaten van deze wedstrijd zijn LIVE te volgen

 

Wat is ECSG?
De European Company Sport Games (ECSG) zijn hét grootste, meerdaagse sportevenement in Europa. Ook wel de mini ‘Olympische Spelen’ voor bedrijfssporters genoemd. Wanneer en waar? Elke twee jaar ergens in Europa met maar liefst 23 sporten op het programma. Zo’n 5.000 deelnemers uit heel Europa strijden in verschillende sporten om de medailles, terwijl er ’s avonds tijd is voor ontspanning! Check hier de promovideo!

EDITIE 2022
In 2016 won Arnhem het bid om in 2022 de European Company Sport Games te organiseren. Het winnende team, bestaande uit Stichting NL Onderneemt Maatschappelijk!, Team TOC en de provincie Gelderland won de strijd van het Franse Bordeaux.
Na de allereerste editie in 1977 in Eindhoven, worden de spelen na maar liefst 45 (!) jaar eindelijk weer in Nederland georganiseerd. Team TOC en Stichting NL Onderneemt Maatschappelijk! hebben samen de doelstelling om de beste European Company Sport Games ooit te organiseren. Sport levert een belangrijke bijdrage aan ontspanning, werkprestaties, werkplezier en veerkracht.

Papendal, het hart van de Nederlandse topsport.
Alle sporten van de European Company Sport Games 2022 vinden plaats in Arnhem en omgeving. De meeste sporten vinden plaats op Olympisch Trainingscentrum Papendal, de thuisbasis van de Nederlandse topsport. Dé plek om het beste uit jezelf te halen en te genieten van alle sporten om je heen.
Nationaal Trainingscentrum Papendal staat centraal als de main hub voor de ECSG2022. Hier kun je o.a. je accreditaties ophalen, diner nuttigen en er zijn worden verschillende sporten gehouden. Hieronder zie je de plattegrond van de main hub of download hem hier.


 

Sportschutters in Lingewaard hebben de handen ineengeslagen en een Lingewaard Toernooi opgezet voor luchtgeweer opgelegd. Wedstrijden worden hoofdzakelijk op grotere schaal georganiseerd, maar om de lokale verenigingen en schutters te verbinden werd gezocht naar laagdrempelige instroom en mogelijkheden.
Sv. Op de Korrel Bemmel en Sv. Strijdlust Huissen treffen elkaar regelmatig, maar dit geldt niet voor alle schutters. Voor sommigen zijn wedstrijden te ver van hun bed door het resultaatniveau of de reisafstand. Voor luchtgeweerschutters binnen schutterijen Gijsbrecht van Aemstel uit Doornenburg en Sint Sebastianus te Gendt zijn mogelijkheden tot deelname klein, mede door niet aangesloten te zijn bij een schietbond.
Om de schutters met elkaar te verbinden en de drempel laag te houden, is er een competitie opgezet binnen de mogelijkheden van de vier verenigingen. Er zijn uit- en thuiswedstrijden geschoten met teams van 4 schutters, waarbij de aangemelde deelnemers per vereniging konden wisselen. Hierdoor kon elke geinteresseerde meedoen. Zelfs een schutter van 90 jaar ging weer mee.
Wedstrijden bestaan uit 30 schoten, zodat dit uitdaging biedt maar behapbaar is. Schutters zijn op individueel gemiddelde opeenvolgend opgesteld, waardoor de meest geoefenden tegen elkaar schieten. Bij de opstelling wordt gekeken naar totaal gemiddelden, zodat er gelijkwaardige teams tegen elkaar schieten. De competitie is een succes en hiervoor is een Lingewaardse wisseltrofee ontworpen. Op 18 juni zullen in Bemmel de twee hoogst geplaatste schutters per team een finale schieten, waarna er gezellig zal worden afgesloten met alle supporters en geïnteresseerden.

De Jeugdcompetitie van de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie) is op haar eind en dat betekend dat de Finaledag geschoten kan worden. Op 11 juni zullen de geplaatste schutters deelnemen voor de prijzen en sv. Op de Korrel te Bemmel mag deze dag wederom in samenwerking met KNSA en de Jeugdcompetitie vrijwilligers organiseren.
Deze finaledag is al meerdere malen bij OdK verschoten en ook dit jaar zal de ondersteuning weer het maximale bieden aan de KNSA, maar zeker aan de jonge deelnemers. Deze dag staat namelijk de toekomst op de baan en de jeugdige deelname moet gekoesterd worden. Dit neemt echter niet weg dat er naar de reglementen gekeken wordt en er zal dan ook een wapen- en kledingcontrole zijn. Het is immers een officiële finaledag, maar er zijn voldoende kenners aanwezig die uitleg kunnen geven wanneer wapen of kleding niet geheel aan de eisen voldoen en mee kunnen helpen de wedstrijd zo ontspannen mogelijk aan te kunnen vangen. Voor de deelnemers is zo'n dag is natuurlijk al spannend genoeg!

Het programma is overvol, maar de vrijwilligers zullen alles op alles zetten er voor de deelnemers een leuke dag van te maken. Het dagprogramma, zoals de finalisten deze vanuit de KNSA ontvangen hebben, is te vinden op de website van de KNSA. Er zal geschoten worden op elektronische banen van het merk Intarso, aangeleverd door Reflex Shooting, waarvoor kortere wedstrijdtijden gelden dan op "normale" kaartjes. 

Verdere algemene informatie betreffende de KNSA Juniorencompetitie en de ranglijsten voor de verschillende disciplines zijn te vinden op de website van de KNSA. De (voorlopige) startlijsten zijn hier ook te vinden.

Kijk live mee met de schutters! Op de wedstrijddag zelf is er via de link live mee te kijken naar de resultaten.


Sv. Op de Korrel wenst alle jonge finalisten alvast veel succes en belangrijker; veel plezier op deze finaledag!

 

Het schietsportseizoen gaat richting het einde, maar dit betekend niet dat de leden bij sv. Op de Korrel te Bemmel rustig aan kunnen doen. Zowel sportieve als vrijwilligers inzet wordt deze maand nog flink aangedragen, voor een aantal speciale schietsport evenementen.
Te beginnen met de uitvoerende en ondersteunende organisatie van de landelijke Junioren Finaledag van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie op 11 juni. De hele dag zal de toekomst van sportschietend Nederland over de vloer komen voor de finales van de Juniorencompetitie. In de disciplines luchtpistool en -geweer schieten de hoogste geplaatste junioren een wedstrijdserie opgevolgd door een finale, voor de medailles in de competitie. Voor de vrijwilligers geldt dat zij de vereniging in gesteldheid brengen de gehele dag ondersteunen.
Een week later, 18 juni, zal de finale van de eerste Lingewaard Trofee in Bemmel verschoten worden. Vier verenigingen uit Lingewaard hebben een competitie opgestart met gelijkwaardige teams voor een groeiende binding tussen de clubs met de zelfde sport. Sporters en vrijwilligers van OdK zijn hier nauw bij betrokken. Meer hierover later.
Die 18e juni zal tevens overdag de klusdag gehouden worden binnen de club.
Op 23, 24 en 25 juni het onderdeel schietsport binnen de European Company Sport Games 2022 georganiseerd worden. Het is een hele eer dat een deel van dit Europese evenement in Bemmel uitgevoerd zal worden en de vrijwilligers van de vereniging zullen hun best doen een goede indruk bij de buitenlandse deelnemers achter te laten.

Het weekend van 26 en 27 juni werden de Nederlandse Kampioenschappen Luchtpistool en -Geweer Staand verschoten voor het jaar 2021. Wegens corona maatregelen in aangepaste variant, maar dat deze wedstrijd geschoten kon worden was uniek.
De verenigingen waren nog maar een maandje geopend na de landelijke sluiting van ca. 5 maanden, waarbij wedstrijden voorlopig nog niet in beeld zijn. Toch waren de vrijwilligers en de bond (KNSA) er toe bereid dit evenement op zeer korte termijn te organiseren. Met minder schutters weliswaar en aangepaste deelname criteria, maar dat er überhaupt een wedstrijd van dit formaat geschoten kon worden in deze tijd was erg speciaal.
In plaats van de normaliter 30 geplaatsten, waren er nu 20 genodigden per categorie. Bij de junioren minder en tot beschikbaarheid, maar de beste schutters werden uitgenodigd. Vanuit Op de Korrel waren er een aantal genodigden die door omstandigheden niet deelnamen, maar uiteindelijk verschenen er 8 leden van de Bemmelse vereniging op hun 10mtr. schietpunt. En niet onverdienstelijk!
Een gouden medaille werd door Frank Streng in de wacht gesleept, door eerste te worden bij de Luchtpistool Veteranen Heren. Met een riante voorsprong na het eerste setje schoten, wist hij de finale te winnen.
Richèl Rensen en Kees Ouwehand kwamen uit in de categorie Luchtgeweer Heren, waarbij Kees als 13e wist te eindigen. Richèl behaalde een 9e plaats, waarmee hij net buiten de finale viel.
Tevens 9e werd Leny Huisman, uitkomend bij de Luchtgeweer Dames, waar medelid van sv. Op de Korrel Ilse in ’t Groen een bronzen medaille in de wacht wist te slepen.
Bij de Junioren B Dames eindigde Sasha Wolters op een 5e plaats. Elianne Haas plaatste zich als 4e voor de finale, maar wist hier het zilveren eremetaal te behalen.
De gouden medaille bij de Junioren A-Heren ging na een spannende finale in het laatste schot naar Jeff van Venrooy.
Voor de volledige uitslagen ga naar de KNSA Website of volg bijgevoegde link via www.schieten.net: Resultaten NK Luchtgeweer staand en Luchtpistool. Bijgaand een aantal foto's gemaakt door leden.


Leny Huisman tijdens de Nederlandse Kampioenschappen LG 2021, Sportpark Valkenhuizen te Arnhem.