Schietsportvereniging Op de Korrel werd opgericht in maart 1962 met 12 leden. Er werd toen geschoten in de zaal van De gouden appel. Deze werd op clubavonden omgebouwd tot een schietlokaal met handbediende schietbanen.

Na 10 jaar "cafe schieten", waar de schietbanen voor iedere wedstrijd 's avonds of op zondag ochtend moesten opgebouwd en weer afgebroken worden, kwam er een definitieve oplossing. In 1972 was er namelijk de mogelijkheid om de afgedankte kleedkamers van de voetbalclub te veranderen in een schietcomplex. Met veel enthousiasme en inzet van het toenmalige bestuur en leden werd de geboden kans benut. In het "nieuwe" gebouw beschikte men eindelijk over vast opgestelde banen. Echter na enkele jaren was deze ruimte al weer te klein geworden. Hierop werd besloten het verenigingsgebouw verder uit te breiden. Men kwam toen op het idee om op het (platte) dak te gaan schieten. Er werd een nieuw dak op het bestaande gebouw gemaakt en met inzet van iedereen werden de schietbanen verhuisd naar de bovenverdieping. Daar werden 13 banen voor luchtgeweer / pistool gerealiseerd.

In 1997 was er wederom reden tot een feestje; het nieuwe verenigingsgebouw werd geopend! Dit gebouw (ons huidige gebouw) bied plaats aan maar liefst 33 schietbanen, verdeeld over 2 verdiepingen waar naast luchtgeweer en pistool, nu ook met kruisboog en klein kaliber pistool geschoten kan worden!